Case Study

Stonewall Fire Protection District

We are working with the district on the planning and design of a new central fire station that will provide coordination for numerous satellite stations that are located across over 5,000 square miles in one of the largest fire districts in Colorado. The new 15,000 square foot facility includes 4 bays, support areas, a training/community room, full living quarters, a fitness center, administrative offices, and storage for ATVs and equipment. The new station will be constructed adjacent to an existing historic stone barn that will become part of the new fire station and will blend into the beautiful village located at the foot of the Sangre de Cristo Mountains in Southern Colorado. This project is On the Boards.

Project Highlights

Location:  Stonewall, Colorado

Services Used: Planning, financial consulting, architecture, engineering, sustainable design